Offerte aanvragen

Vraag gratis een offert aan.

GA

Waar let ik op bij aankoop van zonnepanelen?

 

   

Als het gaat over het milieu dan kun je er nooit genoeg op je dak hebben. De stroom die je niet zelf gebruikt gaat het net op en wordt gebruikt door iemand anders. Als het om je portemonnee gaat dan is het een heel ander verhaal.

 

   Voor stroom die je terug levert krijg je een vergoedingen van ongeveer 23 eurocent. Hier zit wel een maximum aan. De hoeveelheid die je levert wordt weggestreept tegen de hoeveelheid die je afneemt. Dit heet salderen.

Hier onder leg ik je uit aan de hand van een voorbeeld hoe het werkt.


Voorbeeld 1.

 

Je zonnepanelen leveren 3000 kWh per jaar. Wanneer de zon niet of te weinig schijnt neem je stroom af. in een jaar in totaal 2500kWh.

 

In dit voorbeeld krijg je voor 2500kWh stroom die je hebt terug geleverd de 23 eurocent per kWh. Voor de overige 500 krijg je ongeveer 6 cent omdat je meer hebt terug geleverd dan dat je hebt afgenomen

  

Voorbeeld 2.

 

Je zonnepanelen leveren 2000 kWh per jaar. Wanneer de zon niet of te weinig schijnt neem je in een jaar totaal 2500kWh af.

 

In dit voorbeeld krijg je voor 2000kWh stroom die je hebt terug geleverd 23 eurocent per kWh. Omdat je minder hebt terug geleverd dan dat hebt afgenomen.


   Zorg er altijd voor dat je net iets meer terug levert dan dat je gebruikt. Hier door profiteer je van de maximale van de terug geleverde energie. 


   Hou er ook rekening mee dat wanneer je in de toekomst apparatuur gaat aanschaffen die veel stroom verbruiken, je nog hoger moet gaan zitten met het aantal Kwh op je dak. (laat je hier altijd informeren door een erkent installateur.
Vraag hier uw Offerte aan

GA
0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x