Offerte aanvragen

Vraag gratis een offert aan bij 3 specialisten bij u uit de buurt.

GA

Hoeveel zonnepanelen kan ik plaatsen op mijn dak

 

   

   Als je wilt weten hoeveel zonnepanelen je op je dak kunt plaatsen dan moet je eerst weten hoe groot je dak is. op de website van de leverancier van de zonnepanelen kun je vinden wat precies de afmetingen zijn van de panelen. Ga er vanuit dat een standaard paneel ongeveer 1 meter bij 1,75 meter is. Hier onder wat aandachtspunten bij de verschillende daken


   Bij alle daken neem je de volgende vuistregel.


  Is de afstand tussen het zonnepaneel  en de dakranden groter dan of gelijk aan de hoogte van het zonnepaneel? dan zul je geen problemen ondervinden van de gemeente en je hoeft ook geen vergunning aan te vragen. 


   Bij een plat dak moet je dus meer afstand nemen dan bij een schuin dak.


   Woon je op een plek woont waar het hard waait, moet je er vooral bij platte daken er rekening mee houden dat je niet te dicht bij de dakrand plaatst en genoeg ballast gebruikt. De dakconstructie met het systeem wel kunnen dragen. Ook is het dan aan te raden een montagesysteem te nemen waar de zijkant van het systeem afdekpanelen heeft. Deze zorgt er voor dat de wind niet onder het systeem kan komen en er kans is dat alles van je dak af waait. Esdek is een Nederlandse producent uit Deventer die hier voor het beste systeem kan leveren


   Dakpannen tellen


   Wanneer je dakpannen hebt en er 1 opmeet kun je dakpannen tellen. Hier door kun je berekenen of de zonnepanelen op je dak passen.

   Hou er wel rekening mee dat de panelen niet te dicht bij de dakgoot in de buurt komen. hier door kan het zomaar gebeuren dat het regenwater niet in de goot maar er overheen loopt en de regen naar beneden op straat valt. 

Vraag hier uw Offerte aan

GA
0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x