Offerte aanvragen

Vraag gratis een offert aan bij meerdere aanbieders. 

GA

Zonnepanelen parallel

geschakeld

    Parallel geschakelde installaties zijn er in twee smaken. een systeem met optimizers en een systeem met micro omvormers. Wanneer de zonnepanelen niet allemaal de zelfde kan op staan wordt er meestal gekozen voor optimizers. Power optimizers worden heden aangeboden door het bedrijf Solar edge, Het is wereldwijd de grootste producent van zonnepanelen met optimizers. 


   Door dat er achter elk zonnepaneel een optimizer zit kunnen alle panelen individueel worden aangestuurd. naast de optimizers is er ook een omvormer nodig die de gelijkstroom van de zonnepanelen omzet in wisselstroom. deze wisselstroom kun je meteen gebruiken in je eigen stroomnetwerk. Wanneer er 1 solar paneel in de schaduw ligt heeft dit geen invloed op de rest. de andere panelen zullen gewoon op 100% blijven werken.


   Nadelen Parallel geschakeld systeem.


   Eigenlijk zijn er geen nadelen aan dit systeem, ware het niet dat dit systeem iets duurder is als niet parallelle systemen. Deze meerprijs zul je snel terug verdienen omdat de fotovoltaïsch panelen efficiënter zullen werken.


   Voordelen Parallel geschakeld systeem.


   Het grootste voordeel van dit systeem is dat het niet uit maakt als je verschillende dakvlakken hebt. wanneer een van de  pv-panelen minder zonlicht ontvangt dan werkende andere panelen nog gewoon op volle capaciteit.

   Een groot pluspunt van optimizers is dat je elk paneel kunt volgen. je ziet hoeveel energie wordt opgewekt per paneel en dus ook dat er een paneel een slechte positie heeft op het dak. vooral bij een plat dak is het vrij simpel om de panelen een andere plek te geven op het dak.
   

Vraag hier uw Offerte aan

GA
Verschillende systemen

 Er zijn verschillende mogelijkheden om zonnepanelen aan te sluiten. hier onder de belangrijkste 

Parralel geschakeld

Wanneer er geen schaduw valt op de zonnepanelen is dit een goed systeem.

Lees meer
Serieel geschakeld

bij schaduw en verschillende dakvlakken is dit een goed systeem

Lees meer
Thermisch systeem

dit systeem produceert geen stroom maar verwarmt water.

Lees Meer
0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x