Offerte aanvragen

Vraag gratis een offert aan bij meerdere aanbieders. 

GA

Zonnepanelen serieel

geschakeld

   Er zijn meerdere manieren om je zonnepanelen aan te sluiten. De voordeligste manier is om de zonnepanelen serieel aan te sluiten. Er zijn zowel voordelen als nadelen maar eerst eens wat dieper ingaan op een serieel geschakeld systeem.


    Alle panelen worden aan een lange kabel verbonden (ook wel string genoemd). Sommige omvormers kun je 1 string verbinden en sommige 2. Belangrijk is dat alle panelen die aan 1 string verbonden zijn allemaal de zelfde kant op staan. Ook de hellingsgraad moet bij allemaal gelijk zijn. 


   Nadelen serieel geschakeld systeem.


Wanneer er op 1 zonnepaneel schaduw valt en dat zonnepaneel zal nog maar 50 % van zijn vermogen opbrengen dan gaan het vermogen van alle zonnepanelen in dit systeem naar 50%. De gehele installatie zal minder presteren wanneer maar 1 paneel in de schaduw ligt.


   Het monitoren van een in serie geschakeld systeem is meestal niet individueel per paneel mogelijk. Dit kan een nadeel zijn omdat je niet meteen kan zien wanneer er 1 paneel minder presteert en daar mee alle panelen minder presteren. Alleen als je het systeem en de opbrengsten heel goed in de gaten houdt zal het opvallen.


   Voordelen Serieel geschakeld systeem.


   Het grootste voordeel van een serieschakeling is dat het goedkoper is. een Parallel systeem is duurder omdat er achter elk zonnepaneel een klein kastje komt te hangen die de stroom doorgeeft. bij optimizers is er nog wel een centrale omvormer nodig. bij micro omvormers is dit niet meer nodig.Vraag hier uw Offerte aan

GA
Verschillende systemen

 Er zijn verschillende mogelijkheden om zonnepanelen aan te sluiten. hier onder de belangrijkste 

Parralel geschakeld

Wanneer er geen schaduw valt op de zonnepanelen is dit een goed systeem.

Lees Meer
Serieel geschakeld

bij schaduw en verschillende dakvlakken is dit een goed systeem

Lees meer
Thermisch systeem

dit systeem produceert geen stroom maar verwarmt water.

u003cspanu003elees meeru003c/spanu003e
0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x