Offerte aanvragen

Vraag gratis een offert aan bij 3 specialisten bij u uit de buurt.

GA

Sneeuw op de zonnepanelen

   Elk jaar als het koud genoeg is valt er sneeuw op je zonnepanelen. Hier door zal het opwekken van stroom gedeeltelijk of helemaal stoppen. Wanneer je er makkelijk bij kunt, maak ze dan voor een deel vrij en de zon doet de rest. De panelen worden warm door dat ze stroom gaan produceren. De rest van de sneeuw zal er af glijden en je paneel is weer vrij. 


   Gebruik nooit een borstel maar een zachte doek om beschadiging te voorkomen. Op de panelen zit een beschermende laag en deze zorgt er voor dat vuil afgestoten wordt. Mocht het gevaarlijk zijn ga dan absoluut niet je dak op. In de winter is de productie al een stuk lager en loop dan niet het risico op ongelukken.

 

Voordelen van sneeuw op zonnepanelen.

 

   Wanneer sneeuw van je zonnepanelen glijd neemt deze eventueel opgebouwd vuil mee en je panelen zijn weer fris en schoon. Maak je zonnepanelen niet schoon. Pas wanneer er erg veel vervuiling is ontstaan kun je ze met een zachte doen proberen schoon te maken. Op de panelen zit een beschermende laag die vuil afstoot. Zodra je begint met het schoonmaken bestaat de kans dat je die laag verwijderd en dat je daarna steeds vaker moet poetsen.
Vraag hier uw Offerte aan

GA
0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x