Offerte aanvragen

Vraag gratis een offert aan bij 3 specialisten bij u uit de buurt.

GA

Top 10 tips (bijna) gratis energie besparen

 

   

   Hier onder kun je tips lezen die je niet te veel geld kosten maar wel wat opleveren. Door kleine aanpassingen kun je op veel kosten en energie besparen.   1.


   Programeer je verwarming.
 

Met een automatische slimme thermostaat kun je het in huis erg behaaglijk maken door dat het op tijd warm is. Op het moment dat je bijvoorbeeld uit bed komt is het al behaaglijk warm. Waar je geld mee kunt besparen is het op tijd uit zetten van de cv. Door bijvoorbeeld een half uur voor dat je het huis verlaat de verwarming laag te zetten kun je behoorlijk wat gas of energie besparen. ook een uur voor dat je naar bed gaat al vast automatisch de verwarming wat lager zetten. Als je het programmeert in de slimme thermostaat dan brand de cv niet wanneer je helemaal niet in huis bent of de warmte niet meer nodig hebt. Wanneer het een tijd lang warm is geweest wordt de warmte lang vastgehouden en daarom merk je het niet als de verwarming wat eerder laag zet.
Dit geld natuurlijk ook voor de allesbrander, gashaard, haard, oliekachel, of de straalkachel. wanneer je deze handmatig lager zet

   2.

   Verlaag de temperatuur van je cv water.


   Door de temperatuur van het water van je cv te verlagen kost het minder energie om een ruimte te verwarmen. Omdat niet alleen de Radiatoren en convectoren lager in temperatuur zijn maar ook alle leidingen. Als de HR ketel het water hoger moet opstoken en de hoge temperatuur moet vast houden kost het meer energie. 

Je moet de aanpassing  wel in kleine stapjes doen want een nadeel van kouder cv water is natuurlijk de tijd die het kost voor dat het warm wordt. Als je alleen radiatoren hebt doe het dan in stappen van bijvoorbeeld 5 graden. in de zomer heb ik het de water temperatuur staan op 50 graden en in de winter zet ik de temperatuur meestal op 65 graden. wanneer je vloerverwarming hebt zal de temperatuur al lager zijn. Hoe beter je woning geïsoleerd is hoe lager je kunt gaan.

 

   3.

   Gebruik kleedjes.


   Wanneer je s' avonds lekker op de bank tv aan het kijken bent zal je het eerder koud krijgen. Door dat je lichaam niet actief is voelt het eerder koud aan. Door voor elk gezinslid een leuke plaid neer te leggen kun je lekker warm onder het kleedje tv kijken. ook als je de hele avond op een hoge stoel zit is een kleedje over de benen behaaglijk. Door dat je het lekker warm hebt kan de cv weer een graadje lager staan zonder dat het onbehaaglijk wordt.


   4.

   Gebruik een digitale schakelklok.


   Door gebruik te maken van een schakelklok met een dag of weekprogramma zorg je er voor dat apparaten alleen maar energie gebruiken wanneer jij dat wilt. een goed voorbeeld is de boiler of plintboiler in de keuken. Wanneer je alleen s'avonds warm water gebruikt en het in de ochtend niet heel heet hoeft te zijn dan kun je de boiler zo instellen dat deze alleen 1 of twee momenten van de dag aan gaat. Wanneer je zonnepanelen op je dak hebt dan kun je hier mee nog meer besparen door de boiler het langs op te laten warmen tussen 12 en 3 uur s'middags. Zo rond die tijd is de stroomproductie het hoogst.

  Ook wanneer je de router, tv en andere apparatuur in de nacht gewoon automatisch geschakeld uit zet, bespaar je de energie. Het is niet Erg dat je router en modem uit staan wanneer je licht te slapen. (dat whatsapje komt wel binnen via 4g)

 

   5.

   Voordelen van een snelkookpan of crockpot.


   Water kookt normaal bij 100 graden. Door het gerecht onder druk te koken verhoog je de temperatuur naar ongeveer 122 graden en hier door zal het gerecht sneller klaar zijn.

Het mooie is dat het gerecht sneller klaar is en je ook nog minder energie nodig hebt. Vooral gerechten met een wat langere kooktijd zijn zeer geschikt voor een snelkookpan.

   Voor de gelukkigen onder ons die zonnepanelen hebben is dan natuurlijk het meest gunstig om het te koken op Inductie, Elektrisch, Keramisch of Halogeen.

   Een Crockpot of Slow-cooker is een elektrische buitenpan met een binnenpan die heel langzaam het gerecht verwarmt. Omdat je temperatuur niet boven de 100 graden komt word het gerecht heel langzaam bereidt en zullen de smaken zich goed vermengen. als dit vergelijkt met een gewone pan op het vuur zal je veel minder energie gebruiken. Als thuis nog een gasfornuis hebt en niet wil investeren in een dure kookplaat en een nieuw aanrecht, dan is dit een mooie tussenstap.  


   6.

   Sluit deuren automatisch.


   Je kent het wel, Als er bezoek uitgelaten wordt, of als gezinsleden thuis komen en de deuren open laten. De hele dag roepen, DEUREN DICHT!! Om veel ergernis te voorkomen plaats deurdrangers op de deuren van de ruimtes waar het meest gestookt wordt. Vooral de deur naar de gang en de bijkeuken zijn deuren waar veel warmte verloren gaat. Ook de deur tussen de verdiepingen zijn de perfecte kandidaat om een deurdranger te plaatsen. Warmte trekt altijd naar boven en er zijn maar weinig mensen die het op de slaapkamer warm willen hebben. Wanneer je de deurdranger goed afstelt en zorgt dat het hang en sluitwerk soepel loopt, dan zal de deur heel rustig sluiten. een heel klein druppeltje kruipolie kan er voor zorgen dat de deur net wel dicht gaat.


   7.

   Laat de zon in je huis.


   Natuurlijk is het verstandig om als het koud is de gordijnen dicht te doen. Maar een zonnetje in huis zorgt er gratis voor dat het een stukje warmer word. Bij grote ramen op het zuiden kan soms zelfs de verwarming helemaal uit. Ik wordt er zelf altijd een beetje gelukkiger van als er een lekker zonnetje schijnt en ben een stuk vrolijker. Ook de planten doen het beter als er genoeg licht valt in je huis.


   8.

   Ga met de (elektrische) fiets naar je werk.


   Ga je nog steeds met de auto naar je werk. dan valt er veel te verdienen. de meeste werkgevers hebben een regeling om voordelig een fiets of een elektrische fiets te kopen. Vraag bij PNO wat de mogelijkheden zijn . vraag dan ook meteen bij je werkgever of de fiets valt onder de werkkostenregeling de WKR. De fiets laden is niet zo duur. laad je 1x in de week dan ben je gemiddeld maar 7 euro kwijt. doe je dat elke dag dan kost je dat ongeveer 50 euro per jaar. Heb je de mogelijkheid om op je werk te laden is het natuurlijk nog goedkoper. 


   9.

   Droog je spijkerbroeken aan de lijn.


   Natuurlijk is het zo dat als je alle was ophangt dat de dan het meeste geld bespaard. Heb je daar geen zin in dat begin dan alleen eens de spijkerbroeken op te hangen. Deze doen er het langst over om te drogen. Wanneer je de was buiten op kunt hangen is dat de beste keuze. vochtige lucht opwarmen kost meer energie dan het opwarmen van droge lucht.


   10.

   koop radiator folie.


   Folie achter de verwarming zorgt er voor dat de warmte die anders naar de buitenmuur gaat wordt teruggekaatst en in de kamer blijft. Het is een redelijk makkelijk klusje en je verdient de investering snel terug. ongeveer een jaar doe je er over om het terug te verdienen.   (11)

   Laat zonnepanelen plaatsen.


   Natuurlijk hoort deze eigenlijk niet in dit lijstje thuis, maar ik wil hem toch noemen. Op dit moment is het nog steeds zo dat investeren in zonnepanelen de beste investering die je op dit moment kunt doen. Het rendement licht vele procenten hoger dan wat je van je bank krijgt voor je spaargeld. Je krijgt de belasting terug, een goede prijs voor terug geleverde energie en mensen met zonnepanelen gaan bewuster om met energie. Klik hier onder en vraag een offerte aan. Een specialist zal dan bij je langs te komen om uit te zoeken wat voor jouw situatie de meest gunstige zonnepaneel installatie is.


Vraag hier uw Offerte aan

GA
0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x