Offerte aanvragen

Vraag gratis een offert aan.

GA

Wasmachine aansluiting gebruiken voor


zonnepanelen

   Wanneer je liever geen nieuwe kabel wilt trekken om de omvormer aan te sluiten op de meterkast  kun je gebruik maken van een PV-verdeler.


Wat is een PV-verdeler?


   Een PV-verdeler is een klein kastje die je kunt plaatsen tussen je wasmachine en de aansluiting op je meterkast. In de PV-verdeler bevindt zich minimaal 1 stekkerdoos voor de wasmachine en een groep voor het aansluiten van je omvormer. 


Wat is het voordeel van een PV-verdeler?


   Wanneer je gebruik maakt van een PV-verdeler is het niet nodig om een extra groep aan te leggen in de meterkast. Je kunt gebruik maken van de bestaande kabel die van de meterkast naar de wasmachine loopt. Het is dus niet meer nodig om gaten te boren, kabels door het huis te trekken of evt. buitenom een kabel langs het huis te trekken.


Wat zijn de nadelen van een PV-verdeler?


   Een nadeel is dat je niet meer de wasmachine en droger tegelijkertijd op de PV-verdeler kunt laten draaien. Wanneer de omvormer tegelijkertijd met de Wasmachine op vol vermogen draait dan zullen de stoppen er uit vliegen wanneer ook de droger gebruikt wordt. Je moet ik dat geval de droger op een andere groep aansluiten of de apparaten om en om gebruiken. Ook een nadeel kan zijn wanneer je achteraf zonnepanelen wilt bijplaatsen. Dit is vaak niet mogelijk wanneer je het maximale vermogen bereikt hebt.


Waar moet ik rekening mee houden met het plaatsen van een PV-verdeler.


   Bij het gebruik van een PV-verdeler mag je niet meer dan 3600watt aan panelen op je dak plaatsen.

   Er mogen buiten de wasmachine geen andere apparaten verbonden zijn met de kabel die naar de meterkast loopt. (er wordt gebruik gemaakt van een kabel met eigen groep in de meterkast en er zijn geen aftakkingen.)

Vraag hier uw Offerte aan

GA
0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x